Kehanetler

17.01.2017 09:00

Yalnız ülkemizde değil, tüm dünyada beklenmedik olaylar oluyor. Bu olayları birtakım insanlar “kült öğretiler”le izah etmeye çalışıyorlar. Bu çeşit izahatlar arasında, cinlerden tutun, kehanetlere kadar birçokları var. Bugünlerde tüm dünyayı sarmış kehanetlerden en ilginci, şubat ayında olacaklar hakkında. Fengshui Master’larına göre, 2017 şubat ayı dünyadaki ve kişisel hayatımızdaki her şeyin düzelme yoluna gireceği bir ay olarak gösteriliyor. Çünkü, önümüzdeki şubat ayı 28 çekmesine rağmen, bu ayda 4 pazar, 4 pazartesi, 4 salı, 4 çarşamba, 4 perşembe, 4 cuma ve 4 cumartesi günü bulunuyor. Böyle bir olay, 823 yılda bir gerçekleşiyor.

KAHİN NOSTRADAMUS

Kâhin Nostradamus, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşadı. Hıristiyanlığın sevgiden, birlikten ve hoşgörüden yoksun, sadece çıkarı ve iktidara yönelik hırsını görmüş, gittikçe güçlenen ve durdurulamayan İslami gücün, bir gün Hıristiyanlarla çatışacağından bahsetmişti. “Müslümanlar kıymetli eşyalarını bir kenara atıp, savaşa giriyorlar ve ölümü bir ödül olarak kabul ediyorlar; oysa, bizimkiler önce parayı pulu düşünüyor ve ölmek istemiyorlar” demişti.

Hemen hemen her yorumcuya göre, Nostradamus “Üç İsa Karşıtı”ndan söz etmektedir ve bunlardan ikisi, Hitler ve Napolyon’dur. Üçüncüsü belirsizdir veya daha ortaya çıkmamıştır. Nostradamus’un ve diğer kâhinlerin kehanetlerinde, bu konuda bir Arap liderden bahsedilmekte ve bu liderin 1980 yılında yirmi yaşında olacağı söylenmektedir. “Mavi türbanlı kral, Satürn döneminden önce tahta geçecek” denilmektedir.

Nostradamus’un kehanetleri, 3797 yılına kadar olan devri kapsamaktadır. Geçtiğimiz yüzyıllarda, kehanetlerin çoğu gerçekleşti. Ancak, kehanetlerinden birçoğu 2000 yılının ötesiyle ilgili. Kehanetler, her biri yüz dörtlükten oluşan, sekiz kitaptan oluşuyor.

NOSTRADAMUS KEHANETLERİ

Darbe girişimiyle ilgili olduğunu sandığım kehanetleri şöyle:     

Birinci 100’lük, 13’üncü dörtlük;

“O bir sürgündü, kin ve nefret içinde / kral olmasın, bir büyük suikast düzeni / düşmanlar gizli yerleştirildi, iyi ve soğuk görünümlü / onlar ona, o yaşlıya karşı isyandalar.”

Birinci 100’lük, 44’üncü dörtlük;

“Kurbanlar kısa zamanda geri dönecekler / yasalara isyan, büyük acılar, şehitlik / daha da çoğalacak, rahip, papaz, çömez papazlar, / bal tutan çok olacak, daha aziz için balmumu.”

İkinci 100’lük, 38’inci dörtlük,

“ Mahkûmlar olacak ve çok sayıda tutuklu, / monarşi uyuşup, uzlaştığı zaman, / ama onlardan birisi aksi düşüncede, / o birlik çok değil, beraber olamayacaklar.”       

Altıncı 100’lük, 68’inci dörtlük (Roma=Üst yönetici)

“Askerler kızıp ayaklandığında,  / liderlerine karşı olacaklar, geceleyin parlayan demirler, / Albe’deki düşman öfkeli olacak, sonra Roma incinecek,  / önemli birisi ayartınca.”

Suriye Savaşı ve IŞİD ile ilgili de şu dörtlükler var;

Birinci 100’lük, 55’inci dörtlük (Babylonique=Babil),

“İçinde ve çevresinde Babylonique,    / büyük kan akıtma olacak, /çünkü yer, deniz, çevre, gökte büyük günahlar,  / tarikatlar, açlık, saltanat, hastalık, karışıklık.”

Birinci 100’lük, 74’üncü dörtlük (Antiocke=Antakya),

“Sonra biraz kalınacak, itibar Epir’e doğru, / büyük yardım olacak antioche’dan, / siyah keçe, kumaş, eğilim imparatorluğa, / barbar havalanacak, tunç kızaracak.”

Atatürk’le ilgili de şu dörtlük yer alıyor;

Birinci 100’lük, 56’ıncı dörtlük,

“Geç kalmış büyük değişim hemen olacak, / aşırı korku, intikam, / o ay ahlaklı meleğin tarafından, / gök eğildiğinden beri.”

Önümüzdeki ABD-Rusya birliğinden şu dörtlük bahsediyor;

Altıncı 100’lük, 21’inci dörtlük,

“Kuzey kutbunda beraber olunup birleşildiğinde, / doğuda, büyük korku ve  sarsıntı, / birisi yeniden seçilecek, büyük tapınak sarsılıyor, / Rodes, Bisance barbar kanıyla boyanacak.”

Diğer ilgili kehanetleri şimdilik yazmıyorum.