Hisse performansı sahadaki performansla paralellik gösteriyor…

23.02.2015 15:37

Ligde haftalar ilerledikçe şampiyonluk yarışı da kızışıyor. Diğer taraftan Avrupa kupalarında da maçların yeniden başlamasıyla beraber heyecan içeride olduğu kadar dışarda da yaşanıyor. Bu hafta Avrupa kupalarındaki temsilcilerimiz iyi sonuçlar alamazken, ligde de liderlik koltuğunun el değiştirmesi en önemli gelişmeler oldu ve yeni haftanın ilk işlem gününde fiyatlamalar üzerinde de etkili oldu.

 

Beşiktaş, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde İngiliz temsilcisi Liverpool’a deplasmanda mağlup oldu. Ligde de Eskişehirspor’a kaybeden takım, hem liderlik koltuğundan, hem de Liverpool ile oynanacak rövanş maçı öncesinde birkaç önemli oyuncusundan oldu. Bunun yarattığı moral bozukluğu hisse performansına da yansıdı. Bugün hissenin fiyatında yüzde 1,65 oranında değer kaybı gözlemlenmektedir. Ayrıca PFDK, 11.02.2015 tarihinde Türkiye Kupası’nda oynanan Kayserispor maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Beşiktaş’a 5 bin TL para cezası verirken, 15.02.2015 tarihinde oynanan Bursaspor maçında yaşanan çirkin ve kötü tezahüratın faturası da 200 bin TL para cezası ve tribün kapatma oldu.

 

Teknik olarak 2,36 TL desteğine tutunma çabasında olan Beşiktaş Sportif hisseleri, bu destek seviyesini kalıcı olarak kırması durumunda 2,21 TL seviyesine doğru bir geri çekilme başlatabilir. Böyle bir durumda da 2,30 TL stoplu olarak çalışmak faydalı olacaktır. Hissenin kısa vadede hedefleyebileceği direnç seviyesi ise 2,45 TL olarak görünmektedir.

 

Beşiktaş’ın bu hafta kaybetmesi nedeniyle, bugün oynayacağı Akhisar Belediyespor maçını kazanması halinde liderliğe yükselecek olan Fenerbahçe’de, bunun moraliyle beraber yüzde 7,25 değer kazancı görülmektedir. Son dönemde hisse fiyatının hızlı bir şekilde değerlenmesine karşılık kulüp, KAP’ta yayınladığı bildiride kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durum olmadığını beyan etti.

 

Bir süredir devam ettirdiği yatay trendi kırarak yukarı doğru bir sıçrama yapan Fenerbahçe Futbol hisselerine yine de temkinli yaklaşmak gerekmektedir. Bu durumda da yeni alımlarda 40 TL seviyesi stop loss olarak kullanılabilir. Hisse fiyatı 50 TL’de zirve yaparak hafif kar realizasyonu gerçekleştirmiştir.

 

Galatasaray ise bu hafta Sivasspor’u deplasmanda mağlup etti ve Beşiktaş’ın da kaybetmesiyle maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Galatasaray Sportif hisseleri ise bu durumun moraliyle bugün yüzde 3,

51 PRİM YAPTI

 

Galatasaray Sportif hisseleri 17,80 TL seviyesinde dip yaptıktan sonra yukarı yönlü tepki vermektedir. Daha önce de test edilmiş olan bu seviye oldukça kuvvetli bir destektir, dolayısıyla yeni alımlarda bu desteğin kırılmasına karşı önlem alınmalıdır. Hisse fiyatının 19,30 TL üzerinde kalıcılık sağlaması halinde ise 20,16 TL direnci hedeflenebilir.

 

Bu hafta sportif açıdan Trabzonspor için iyi geçmedi. Akım, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde İtalyan temsilcisi Napoli’ye mağlup oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde tur ümitlerini çok azaltan bu yenilginin üstüne, bu hafta da takım ligde Kasımpaşa ile berabere kaldı. Bu hafta sahada alınan kötü sonuçlar hisse fiyatını da etkiledi ve Trabzonspor hisseleri yeni haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,66 değer kaybetti.

                                                                                                                

Trabzonspor Sportif hisselerinde ise 1,48 seviyesine dikkat edilmelidir. Hisse fiyatı bu fiyat aşağısında ciddi satış baskısına maruz kalabilir, bu destek çalışırsa da kısa vadede 1,78 direnci izlenecektir.

 

 

Enver ERKAN

ALB Menkul Değerler Analisti